Vodič za pravilan izbor opreme

Stand Up Paddling je uz ispravan izbor opreme super jednostavan sport u kojem ćete uživati!

Pravilan izbor SUP opreme

Kako izabrati opremu za Stand up paddleboarding (SUP) u Srbiji i regionu

Sup klub Beograd tim zna najbolje da nije lako pronaći SUP dasku koja vam fali, zbog toga iz godine u godinu radi analizu trendova i opreme koja se nalazi na tržištu i na taj način pokušava pomoći onima koji se prvi puta susreću s odabirom SUP opreme. Stand Up Paddling je uz ispravan izbor opreme super jednostavan sport u kojem ćete uživati!

Uz svo iskustvo i mi smo, dosta puta, kupili neki deo opreme jer je izgledao odlično ili je cena bila neodoljiva, a proizvod izgledao kao prihvatljiv. Završili smo na potpuno pogrešnom putu i bacili novac u vetar. Testiranje opreme je važan deo našeg posla pa jedna daska više ili manje…

Verujemo da bi Vama jedna izvitoperena daska bila previše, te smo se potrudili olakšati Vam izbor SUP dasaka na naduvavanje.

Jedna je opcija da počnete studiozno proučavati sve brandove i njihove tehnologije, garancije koje daju… Druga je opcija s poverenjem prići specijalizovanim prodavcima, ali, pazite, onima koji zaista koriste tu opremu i dobro poznaju materiju, te uz shop imaju specijalizovani PVC servis. U svakom slučaju dobro je uz sve opcije iskoristiti Test N’ Buy opciju i probati deo opreme pre same kupovine.

Ekipa u Sup Belgrade klubu ima Test N’Buy sistem u kojem vam kasnije kod kupovine SUP po vašem izboru vraćaju iznos novca koji ste već platili za najam….!

Odabir daske prema telesnoj težini

Važno je odabrati pravi volumen daske, jer u suprotnom, umesto uživanja, čeka Vas maltretiranje pa zbog pogrešnog izbora lako možete doći do pogrešnog zaključka da ovo nije sport za Vas.

sup daska sa RSS tehnologijom letvica koja nosi teret i daska bez rss tehnologije koja nije izdržala teret

U slučaju dasaka na naduvavanje, nosivost se dobija deljenjem zapremine daske sa 3 i dodavanjem +0 do + 15 kg, u zavisnosti od konstrukcije. Primer: Daska od 285 L imaće nosivost od 95 kg do 110 kg.

Da li se 0kg ili 15kg može dodati nakon podele zapremine zavisi od konstrukcije, materijala i oblika, odnosno odnosa dužine i širine.

SUP daske na naduvavanje

Postoje ogromne razlike između različitih SUP dasaka. Na tržištu se pojavilo mnogo brendova bez imena u ovom segmentu.

Zavarivanje ili lepljenje. Koja je razlika?

PVC zavarivanje je tehnologija u kojoj se dva materijala međusobno spajaju i postaju jedna nerazdvojna celina. Nema grešaka ili slabosti, koje će vas iznenaditi za nedelju ili dve na odmoru. Za razliku od zavarivanja, lepljenje je tehnologija u kojoj se dva materijala spajaju trećim medijem. Lepljene daske su izuzetno osetljive na temperaturne razlike, što je leti prilično izraženo. U zavisnosti od proizvođača, kvalitet lepljenja može varirati od onih koji su spremni da ponude dvogodišnju garanciju na kvalitet svog rada do đubreta na policama supermarketa.

lepljena sup daska

Ko proizvodi daske tehnologijom zavarivanja?

Red Paddle Co je vodeći proizvođači SUP i Vindsurf dasaka, a kvalitet se izdvaja od konkurencije i jedini koji su ulagali u tehnološki napredak i proizvode daske u zavarenoj tehnologiji.

sample-image

5 godina garancije

Kada kupujete dasku na naduvavanje, ne pristajte na garanciju manju od 3 godine!

Kako prepoznati vrednost daske

Tehnologije se kreću od proizvođači kojima je stalo do kvaliteta i koriste tehnologiju zavarivanja do proizvođača koje nude isključivo lepljene daske sumnjivog kvaliteta. Lepak ispada jer se vremenom slojevi razdvajaju, a ivičnjaci se nepovratno raspadaju. TProdavci će vam reći šta želite da čujete, jer najverovatnije nemaju iskustva sa tim. Ako obratite pažnju, možete videti koja marka pravi pesprekorne daske, a koje su već na prvi pogled fušeraj.

Na tržištu postoje i brendovi koji vam daju 3 meseca garancije. Daske koje nude prepoznaćete po karakteristici da nakon 5-6 dana počinju da gube boju, a dalji procesi će biti još zanimljiviji, da ne kažem katastrofalniji, daske će se deformisati u oblik banane ili čak iskriviti.

Mala preporuka, izbegavajte crne /tamne dasake. Što su površine na dasci tamnije, to će više toplote upiti kada se izlože suncu, u njoj će se stvoriti veći pritisak, što će neizbežno znatno skratiti njen rok trajanja. Dobro pregledajte završnu obradu, jer ako je daska ogrebana spolja, onda je verovatno još gore iznutra.Slike sup opreme koje ste nam Vi poslali

U nastavku pogledajte slike Sup opreme koja zbog lošeg kvaliteta više nije upotrebljiva. Slike smo dobili preko naših klubskih naloga na socijalnim mrežama. Ukoliko imate i Vi ovakvih slika sa opremom, slobodno nam prosledite da ih postavimo.sample-image

Rentiranje i škola na Adi Ciganliji

Pozovite Belgrade sup club na broj
+381 65 35 43 347

sample-image

Najbolje daske na svetu

Belgrade sup club je generalni distribuer za Srbiju i Crnu Goru za daske Red paddle koje su proglašene za najbolje daske na svetu.